woensdag 28 maart 2012

Zomertijd

Met het ingaan van de zomertijd is Casper zijn kluts een beetje kwijt.
Je zou verwachten dat dat vooral invloed heeft op zijn slaapgedrag maar dat valt alles mee! (Sowieso gaat hij de laatste tijd weer meer (overdag) en langer ('s nachts) slapen. Het is dan ook een actief mannetje!) Sinds de zomertijd gaat wel wat later slapen en slaapt ook wat langer door, dat wel. Maar het probleem zit 'm bij hem vooral in het eten en drinken. Daar denk je niet zo snel aan en het duurde bij mij ook even voor dat ik dit ging linken aan de zomertijd, maar het klopt wel. Werd Casper eerst rond een uur of zes wakker en kreeg hij de fles, nu wordt hij pas wakker tegen een uur of 8 en krijgt hij zijn fles. Da's nog al een verschil, zeker als je de rest van de maaltijden daar niet op afstemt. RRR-aanhanger dat ik ben, wil ik natuurlijk gelijk dat ie weer in een goed ritme komt en blijf strak vasthouden aan de overige voedingen en flessen op de oude tijden. Dus niet zo gek dat meneer met net een fles achter de kiezen om 9 uur zijn fruit niet opeet en de fles van 11.00 uur maar half leeg drinkt. Daarna gaat het wel weer aardig met het ritme, hoewel het avondeten ook niet echt lekker gaat de laatste dagen. Zucht.....
Misschien ga ik maar eens een fles minder geven overdag. Maar ik weet ook niet of ik daar goed aan doe. Hij moet natuurlijk wel genoeg vocht binnenkrijgen. Best lastig en ik ben volgens mij nog iets te onervaren om op mijn gevoel te vertrouwen!

1 opmerking:

  1. lijkt me dat een beetje meegaan in het ritme van Casper ook niet verkeerd is toch? Als hij honger heeft meldt hij zich vast wel.

    BeantwoordenVerwijderen