maandag 7 mei 2012

Blij! 24

Als ik dit wekelijkse stukje schrijf, moet ik vaak aan oom T. denken.
Oom T. was geen echte oom maar hij en zijn vrouw waren, hoewel stukken ouder, goede vrienden van mijn ouders. En zoals dat bij ons gebruikelijk was, werden zij, net als veel andere niet-familieleden die wel veel over de vloer kwamen, door mij ook oom en tante genoemd.
Als oom T. en zijn vrouw op bezoek kwamen, werd er vaak een borreltje gedronken. Oom T. dronk altijd jonge jenever met suiker. Meestal zat hij op een vaste plek en na de suiker in zijn borreltje gedaan te hebben en deze door langdurig roeren eindelijk was opgelost, proostte hij, nam een eerste slokje en zei dan altijd voldaan: "Wat hebben we het toch goed". Ik vond dat altijd heel irritant. Waarschijnlijk omdat ik vond dat hij makkelijk praten had. Als gepensioneerd ondernemer hadden hij en zijn vrouw op financieel en materieel gebied niets te klagen. Ik vond zijn opmerking een inkoppertje. Achteraf zie ik hoe 'fout' mijn puberale opvatting was. Ik ga hem steeds beter snappen! Ook al hadden ze het goed, hij wist dat wél te waarderen. Voor hem was alle goede niet vanzelfsprekend en achteraf gezien begrijp ik goed dat ze er altijd hard voor hebben moeten werken. Daarnaast zullen ze er veel verdriet van hebben gehad dat ze ongewild kinderloos waren. Al met al dus een gemeend en doorleefd; "Wat hebben we het toch goed".
Begrijpelijk dat ik daar vaak aan moet denken als ik mijn blijde dingen van de afgelopen week beschrijf.

Wat maakte mij afgelopen week blij?


Prachtig weer met Koninginnedag (met bijpassend t-shirt voor Casper! Met dank aan
pampers...,)


Een ander grappig t-shirt dat ik niet kon laten liggen in aanloop naar het EK voetbal (tegelijkertijd maakte ik Manlief, als groot voetbalfan, hier ook heel blij mee)


Vakantie! Veel buiten doorgebracht maar toen het gaandeweg de week wat minder goed weer werd, vermaakte ik mij prima met tijdschriften, boek en dvd's op de bank.


Mijn hangende kruidentuintje. Met 'hanging-grow-bags' van de Hema en kruiden van de Intratuin (mijn eigen kwekerij is dit jaar hopeloos mislukt)Gratis genieten van de prachtige klimmer van de buren die over de schutting heen groeit.

Op naar de volgende week!

Meer ‘Count your blessings’ vind je bij: Effie - Ankie- Martine - Maartje - Philomeen - Belinda - Marit - Froukje -Anne - Marielle - Judith - Maartje- Maureen - Marie-Lu - Aukje - Jolanda - Marlous - Saskia -Sacha - Carla - Tess - Sjaantje - Isabelle - Marjan - Mickey - Mieke - Margriet - Marieke -Barbara - Anouk - Linda - Kitty - Zeeuwse mama - Janie - Cristian - Dee Amanda Russel -Jona - Fiene - Danique - Hanneke - Carolien - Brigitta - Michelle - Annika - Suus - Bianca -Sandra - Karin, Marloes & Stephanie4 opmerkingen:

 1. Die hangende kruidentuin is mooi! En brengt mij op een goed idee. D 'hopst'* nu de tuin door en heeft al een paar keer onze zaailingen omgegooid, tot groot verdriet van J en E (en mij). Ophangen aan de schutting zou dus wel een goede oplossing zijn.

  *hopst: D kruipt niet, maar hopst op zijn billen vooruit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ima!Nog gefeliciteerd met de eerste verjaardag van jongste broer! Dat 'hoppen' heb ik al eens eerder gezien bij kinderen. Casper hopt niet maar rolt de hele kamer door. Hij zit al wel op handen en knieen maar vooruit komen doet ie nog niet. Ach, zo lang hij rollend overal komt....

   Verwijderen
  2. Trouwens, bij ons hangen de kruiden omdat ze zo vrij blijven van kattenpies- en poep. Tja....

   Verwijderen