woensdag 20 juni 2012

Op de rug

Manlief en ik houden van wandelen. Geen ellenlange stukken maar we zijn niet vies van een eindje lopen. Onze zomervakantie brengen we grotendeels door in Engeland en ook daar willen we gaan wandelen. Inmiddels zijn we er achter dan wandelen in combinatie met een kleine hummel niet ideaal is. Ook al heb je een kinderwagen die alle terreinen kan overwinnen, echt handig is het niet. Om tijdens ons Engelse avontuur niet al te veel rekening te hoeven houden met die kinderwagen, leek het ons handig om Casper op onze rug de dragen. Ik dacht gelijk aan zo'n babydrager voor op de rug. Ze doen me altijd denken aan die trekkersrugzakken die een gigantisch eind boven je hoofd uitkomen maar dan zonder bagage maar met kind :). Na enig speurwerk kwam ik er echter achter dat die dingen peperduur zijn en tweedehands kon ik ook niet echt iets geschikts vinden (daarover later nog een andere blog) dus hebben we uiteindelijk gekozen voor de My Carrier van dat Scandinavische merk dat ook die bekende kinderstoelen maakt (ik maak hier geen reclame....). Een babydraagzak die geschikt is voor het dragen van de allerkleinste kindjes (op de buik), de wat grotere kinderen (ook op de buik maar dan met het gezicht naar voren) en dreumesen en peuters (op de rug, tot een leeftijd van drie jaar!). En het gaat ons vooral om dat laatste.
En zo ziet dat er uit:


Manlief met Casper op zijn rug
Het is een ideaal ding. Niet te groot, niet te zwaar en het draagt lekker. Ook Casper zit in een lekkere positie. En niet onbelangrijk; hij vond het geweldig op onze ruggen. Hij  heeft gekraaid van plezier!

4 opmerkingen:

 1. Wij hebben ook eindeloos gewandeld met een kleine jongen op je rug, heerlijk!! Veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Via Anki kom ik even op je blog rondkijken :)
  Handig, zo'n draagzak. Als mama-to-be verwelkom ik alle tips!
  Groetjes, Miek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Miek,
   dan wil ik je deze zeker aanraden! Naast dat je je baby-to-be op je rug kunt dragen, kun je deze ook gebruiken voor de allerkleinsten (op je buik en als ze wat groter zijn op je buik maar dan kijken ze vooruit). Een aanrader!

   Verwijderen