maandag 9 april 2012

Ondeugend

Hoewel Casper nog niet kan kruipen of tijgeren, komt ie al in redelijk wat hoeken van de kamer door te rollen. En hij gaat dan al echt op onderzoek uit. Zo stond afgelopen week ineens de dvd-speler aan en kreeg hij vandaag al bijna een plant op zijn hoofd omdat hij aan de bladeren liep te trekken (de plant staat op de grond...). We moeten dus gaan opvoeden. Helaas begrijpt hij nog niet wat de zin "Dat mag niet, Casper" betekent. Of je het met enige stemverheffing of gewoon zegt, met of zonder opgegeven vingertje; het maakt niets uit. We krijgen een big smile terug en hij gaat gewoon verder. We leggen hem dan maar terug op het speelkleed, de plek waar zijn ontdekkingstocht meestal begint maar even later ligt ie alweer bij de knopjes van de dvd-speler om gewoon weer overnieuw te beginnen. In de box leggen is even leuk maar daar heeft ie het snel weer gezien dus dan leggen we hem maar weer op de grond en zo begint het riedeltje weer overnieuw. Iemand opvoedtips?

2 opmerkingen:

  1. Tja, tips? Volhouden! Bij de oudste twee is het ons gelukt om de planten niet weg te hoeven zetten. Van de jongste krijgen we voorlopig ook vooral een big smile ("hee, mama zegt iets tegen mij: leuk!" of: "mama haalt mij hier weg, ik ga er weer naartoe, mama haalt mij weg, ik...etc: leuk spelletje!"). Maar af en toe reageert hij ook op 'Nee, dat mag niet' door hard te gaan brullen. Blijkbaar is de boodschap dan toch aangekomen. En dat geeft dan weer moed om toch vol te houden.
    Ik vond dat trouwens de eerste keer een hele stap (als moeder), dat het niet meer alleen verzorgen is, maar dat het opvoeden ook echt begint.
    Succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die big smile is in ieder geval leuk toch? :)

    BeantwoordenVerwijderen