vrijdag 17 augustus 2012

Trakteren

Morgen is het eindelijk zo ver; Casper wordt 1 jaar!
Voordat hier een bescheiden feestje losbarst, wordt zijn verjaardag vandaag eerst op het kinderdagverblijf gevierd. En daar hoort natuurlijk een traktatie bij. In de bladen lees ik veel over traktaties. Aan de ene kant over de stress die het geeft omdat het allemaal uitgebreid, creatief en goed/beter/best moet zijn en aan de andere kant de verhalen dat je vooral niet moet overdrijven en gek moet laten maken door andere ouders. Er is zelfs een blad (volgens mij Kinderen, weet het niet zeker) die elke maand een traktatietip geeft. Je kunt deze uitscheuren en bewaren.
Gelukkig wordt Casper nog maar 1 jaar en heeft hij, net als zijn speelkameraadjes op de babygroep, nog geen enkel benul van verjaardagen, traktaties en wedijverende ouders. Het kdv geeft zelf ook aan om er niet te veel aandacht aan te schenken. Gelukkig! Dat hoor ik graag.....
Toch wil ik natuurlijk wel iets leuks; iets leuks en simpels. Al enige tijd liep al wat na te denken (ik hou niet van laatste-moment-idee├źn) totdat ik bij de Hema liep en de traktatie bijna voor mijn neus lag.
Ik zag deze sat├ęprikker-molentjes hangen


en deze overbekende Jip en Janneke-rozijntjes liggen


en mijn hersenen maakten een eenvoudige combinatie.


Klein kaartje eraan (computer het werk laten doen) en: Klaar is Klara!


En zo is Nederland weer wat molentjes rijker!


(Ik was eerst van plan om het nog simpeler te maken en het molentje gewoon in het doosje te steken maar losse sateprikkers en kleine kinderen leek me geen geweldige combi. Vandaar toch maar met een plakbandje vastgezet).

3 opmerkingen: