zondag 19 augustus 2012

1

Terwijl wij zuchtten onder de hitte van de warmste dag van het jaar tot nu toe en de mussen dood van het dak vielen, vierde onze "grote kleine" jongen zijn eerste verjaardag. Casper is nu echt een jaar oud!
Vrijdag vierde hij zijn verjaardag al op het kinderdagverblijf......

....met een mooie muts.

Gisteren was het de echte dag en werd al vroeg met cadeautjes gespeeld......


....was er een mooie taart....
....kwamen er veel gelukwensen via de post (verkijk je niet op de hoeveelheid kaarten, ik was zelf ook pas jarig)....


....en bracht de visite veel mooie cadeautjes mee.
Casper zelf vond het allemaal best. Pakjes werden met een lach bekeken en vervolgens genegeerd, de taart was errug lekker en het bezoek ook wel aardig. Maar verder ging ie lekker zijn eigen gang.....
Zelf vond ik het erg gezellig maar ook erg warm *tohotforabirthday*. Ballonnen bezweken onder de hitte, de overgebleven taart (waarvoor geen plek was in de koelkast vanwege het koelen van fris, bier en wijn) kon gelijk bij de vuilnis en ik was compleet uitgeteld 's avonds. Maar het is gebeurd; Casper is 1 jaar geworden! Hoera!





vrijdag 17 augustus 2012

Trakteren

Morgen is het eindelijk zo ver; Casper wordt 1 jaar!
Voordat hier een bescheiden feestje losbarst, wordt zijn verjaardag vandaag eerst op het kinderdagverblijf gevierd. En daar hoort natuurlijk een traktatie bij. In de bladen lees ik veel over traktaties. Aan de ene kant over de stress die het geeft omdat het allemaal uitgebreid, creatief en goed/beter/best moet zijn en aan de andere kant de verhalen dat je vooral niet moet overdrijven en gek moet laten maken door andere ouders. Er is zelfs een blad (volgens mij Kinderen, weet het niet zeker) die elke maand een traktatietip geeft. Je kunt deze uitscheuren en bewaren.
Gelukkig wordt Casper nog maar 1 jaar en heeft hij, net als zijn speelkameraadjes op de babygroep, nog geen enkel benul van verjaardagen, traktaties en wedijverende ouders. Het kdv geeft zelf ook aan om er niet te veel aandacht aan te schenken. Gelukkig! Dat hoor ik graag.....
Toch wil ik natuurlijk wel iets leuks; iets leuks en simpels. Al enige tijd liep al wat na te denken (ik hou niet van laatste-moment-ideeën) totdat ik bij de Hema liep en de traktatie bijna voor mijn neus lag.
Ik zag deze satéprikker-molentjes hangen


en deze overbekende Jip en Janneke-rozijntjes liggen


en mijn hersenen maakten een eenvoudige combinatie.


Klein kaartje eraan (computer het werk laten doen) en: Klaar is Klara!


En zo is Nederland weer wat molentjes rijker!


(Ik was eerst van plan om het nog simpeler te maken en het molentje gewoon in het doosje te steken maar losse sateprikkers en kleine kinderen leek me geen geweldige combi. Vandaar toch maar met een plakbandje vastgezet).

donderdag 16 augustus 2012

Geknipt

Gisteren weer een kleine mijlpaal in het leven van onze Casper; zijn haren zijn voor het eerst geknipt!


Bij pappa op schoot gaat het prima

Casper werd geboren met een enorme bos donker haar dat rechtop stond en heel lang rechtop bleef staan. Op een gegeven moment werd hij wat kaler maar inmiddels heeft hij een weer een flinke bos haar dat af en toe nog steeds rechtop staat maar over het algemeen netjes plat ligt. Inmiddels is het ook niet donker meer maar donkerblond. Aangezien het steeds langer werd en hij er komende zaterdag natuurlijk netjes uit moet zien (dan wordt hij 1 jaar!!), zijn we gisteren naar de kapper geweest.


Voor de achterkant draaien we ons even om
Wij gaan altijd naar een kapster die aan huis werkt en dat is best prettig met zo'n kleine. Het is prima gegaan. Casper zat bij Manlief op schoot en dat werkte goed. In het begin leek hij er ook echt van te genieten. Terwijl de kam over zijn hoofd ging, zat hij met een gelukzalige glimlach voor zich uit te mijmeren. En het allerleukste? Dat Casper een kwartier lang in de spiegel naar zichzelf kon kijken. Iets leukers bestaat er op dit moment niet!

Het resultaat



donderdag 9 augustus 2012

Vakantie

Na twee weken op vakantie te zijn geweest in Engeland zijn we maandag weer heelhuids thuis gekomen. Het was de eerste lange vakantie met Casper, nadat we eerder al een keer een midweekje Center Parcs hadden gedaan.
Het is allemaal prima verlopen. Ik was vooral erg benieuwd hoe de heen- en terugreis zouden gaan verlopen. Casper zit toch een dikke 11 uur in een stoeltje achter in de auto (uiteraard met onderbrekingen van pauzes en de bootreis, maar toch). Het ging allemaal prima. Hij vermaakte zich schijnbaar goed met naar buiten kijken en het knuffelen met Dikkie Dik want we hebben hem niet horen mopperen. Verder heeft hij ook veel geslapen, een ideale bezigheid in de auto (waarin hij op zijn moeder lijkt (-; ).
Verder ging ook alles prima. We probeerden in onze activiteiten zoveel mogelijk rekening te houden met zijn ritme maar lukte dat een keer niet dan viel hij gewoon in slaap in de buggy of, terwijl we aan het wandelen waren, in de draagzak achter op onze rug. Ook zijn we regelmatig uit eten geweest. We gingen opzettelijk vroeg zodat we thuis waren voordat hij moest gaan slapen. Maar ook hierin was meneer makkelijk; als hij moe was, ging hij gewoon slapen. Klein nadeel van dat slapen buiten zijn bed was wel dat hij het op een gegeven moment niet meer leuk vond om overdag in zijn campingbedje te slapen, maar dat was gelukkig van korte duur.
Los van hoe Casper het deed, bemerkte ik bij mezelf toch wel dat het een andere vakantie was dan dat Manlief en ik gewend zijn. Het alles-kan-en-alles-mag gevoel heb ik niet gehad. Hoe je het ook wendt of keert, er moet toch voor een klein kind gezorgd worden. Je blijft in een ritme waardoor het echte vakantiegevoel er niet helemaal was. Dat knaagde toch wel een beetje (bij mij dan, Manlief had nergens last van)  maar ook daar kon ik me overheen zetten. We hebben een leuke vakantie gehad!

Een kleine fotoreportage....

Casper gaat op de boot gelijk op onderzoek uit...


We waren op vakantie in Chipping Campden, een middeleeuws marktstadje in de Cotswolds

Onze cottage heette Badgers End

We hebben veel gewandeld. De draagzak beviel goed!

We bezochten Oxford (dit is Christ Church College)

We kwamen tijdens onze wandelingen veel schapen tegen

Ook bezochten we Stratford upon Avon, de geboorteplaats van Shakespeare.

Engelse tuinen blijven mooi.....

Mooie vergezichten!

English tea!